به گزارش صدای بورس,موضوع خانهدار شدن از جمله طرحهایی است که مورد توجه دولتهای مختلف قرار گرفته و در این راستا طی چندین سال دولتها تصمیم گرفتند تا سهم سنگین مسکن را در سبد خانوار کاهش دهند.
از این رو برای برآورده کردن آرزوی تهیه مسکن جوانان دولت نهم و دهم با عنوان «مسکن مهر» دست به کار شدند و تهیه مسکن را برای جامعه فاقد مسکن در دستور کار قرار دادند، اما با توجه به وجود برخی مشکلات این پروژه چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت.
اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم تصمیم بر اجرای طرحی دیگر برای تهیه مسکن برای مردم در نظر گرفته شد، با عنوان پروژه «نهضت ملی مسکن» که این پروژه بنا بر خبرها یک طرحی بی نقص نشان داده میشود ولیکن بطن قضیه چیزی مغایر با ظاهر مسئله است.
همزمان با اعلام آغاز ثبت نام طرح نهضت ملی تمام مردمی که خانه نداشتند برای به دست آوردن واحدی از این خانهها متقاضی شدند و ثبت نام خود را تکمیل کردند.
تا این جای قضیه «طرح ملی مسکن» کاملاً به نفع مردم در حرکت بود تا اینکه در اسفند ماه سال گذشته همزمان با هیاهوی مردم برای خرید عید پیامک واریز آورده اولیه برای ثبت نام کنندگان ارسال شد که از طرفی خبری خوب برای خانه دار شدن محسوب میشد و از طرفی با توجه به خالی بودن جیب مردم ناراحتی و گلایههایی در پی داشت.
جیب خالی مردم در کش و قوس برای خرید مسکن
رضا محمدی یکی از شهروندان اردبیلی با گلایه از پیامکهای دریافتی واریز آورده اولیه در کمتر از یک ماه اظهار کرد: این انصاف نیست به فاصله یک ماه ۸۰ میلیون از متقاضی دریافت کنید آن هم در این وضعیت اقتصادی و دقیقاً قبل و بعد عید که حساب اکثر مردم خالی است.
وی افزود: اگر اجاره نشینها میتوانستند هر ماه ۴۰ میلیون تومان پول جور کنند منتی برای ثبت نام در طرح «اقدام ملی» نداشتند.
این شهروند با بیان اینکه طبق برنامه اعلام شده پس از واریز آورده اولیه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان ثبت نام کننده وارد طرح میشود و ادارات مربوطه باید زمین اعلامی را برای ساخت آمادهسازی کنند و واریزی دوم را برای پی کنی و فوندانسیون از متقاضیان دریافت کنند، ادامه داد: درخواست واریز ۲ مرحله از آوردههای مردم در حالی است که مسکن و شهرسازی اردبیل برای آماده سازی شهرک طی جلسهای که با بذر باش در بهمن ماه ۱۴۰۱ داشتند هیچ گونه آمادهسازی انجام نشده است.
محمدی خواستار شفافسازی در خصوص موضوع مطروحه شد و افزود: مسئولان پاسخ دهند دلیل این آورده مرحله دوم متقاضیان از بابت چیست و اداره مسکن و شهرسازی به استناد چه قانونی کسی را که آورده دوم خود را واریز نکند حذف خواهند کرد در حالی که سازمانهای مربوطه به تعهد و وظیفه خود عمل نکردهاند.
آیا واقعاً طرح نهضت ملی مسکن برای فقراست؟
وعده ساخت مسکن یکی از مهمترین وعدههای دولت سیزدهم برای رفع فقر و شکاف طبقات اجتماعی بوده، اما میخواهیم ببینیم آیا این وعده اگر عملی شود میتواند به این هدف برسد؟
برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن آورده مالی اولیه مردم باید حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان باشد که به صورت چند قسط در حدود دو الی سه سال به حساب دولت ریخته میشود.
پس از تحویل خانه به مردم که حتی آن هم مشخص نیست چه زمانیست، وامی به مردم تعلق میگیرد که گفته شده از ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد و دویست میلیون تومان است و باز هم این بازه درست مشخص نشده است، وقتی این سرگردانی در متولیان دیده میشود مردم حس میکنند هیچ مدیریتی پشت این پروژه وجود ندارد.
طبق اعلام دولت به طور متوسط برای بازپرداخت این وام مردم باید ماهیانه هفت تا ده میلیون اقساط پرداخت کنند که این مبلغ اوایل دولت تعیین شده و مشخص نیست این مبلغ در زمان تحویل ساختمان چقدر باشد؟ اگر فرضا اقساط وام ملی مسکن ۱۰ میلیون باشد، آیا توان پرداخت این وام را دارید؟
یکی از متقاضیان مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نبود ساز و کار مشخص در واریز و دریافت مبالغ آورده گفت: هر چه داشتیم فروختیم و با مصیبت ۴۰ میلیون را واریز کردیم، اما از آن زمان تا حالا پیامک واریزی بعدی ارسال نشده است.
وی ادامه داد: با مراجعههای پی در پی به راه و شهرسازی مسئولان این نهاد در نهایت گفتند زمینی که برای شما در نظر گرفته شده بود معارض دارد و نتوانستیم مسکن را بسازیم و حالا که مسکن را به روز به ما تحویل نخواهند داد چه کسی خسارت ۳ ساله ما را پرداخت خواهد کرد؟
نظر شما